Dades personals

La meva foto
Feliç de ser mestra d'Educació Infantil. Orgullosa de poder ajudar a crear la base dels més petits, regalar-los moments i experiències i mentrestant aprendre i gaudir amb ells. Actualment segueixo formant-me com a mestra, realitzant la segona titulació d'Educació Primària a la universitat Ramon Llull. M'agrada tant tibar el fil dels alumnes com el meu propi.

divendres, 30 de novembre del 2012

Comunicació digital i Guillermo Orozco

El passat 26 de Novembre vam treballar la comunicació digital a partir d'un vídeo on el Departament de l'Educació de la Generalitat li feia una entrevista a Guillermo Orozco.

Un cop vist aquest vídeo, vaig resaltar uns punts concrets dels quals va parlar:


  • La imatge: és un codi universal que es pot veure de moltes formes, ja que hi ha coses que no sabem veure a primera vista (canvis de càmera, situació de la càmera...). Tal com va dir amb paraules textuals l'entrevistat: "La realitat no selecciona la lent, la lent selecciona la realitat" .

  • Família, escola i mitjans de comunicació: la família i l'escola són els autors principals per a l'educació dels infants. Els professors han de saber preguntar què és el que veuen els infants als mitjans de comunicació, de manera que així no només actua la tecnologia en l'aprenentatge dels nens. A més a més, aquests mitjans han de ser conscients que eduquen, per tant han de tenir en compte el que retransmeten.

  • Es pot desenvolupar l'educació? Amb l'ajuda de la gent que conegui aquest món digital es pot arribar a desenvolupar. Pot haver-hi una alfabetització digital i audiovisual, aprenent a mirar i escoltar de manera que l'infant no es deixi enganyar.
"Les noves generacions s'adapten abans als canvis, però no es ve amb el xip incorporat"

Seguidament podreu veure el vídeo:

Edu3.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada