Dades personals

La meva foto
Feliç de ser mestra d'Educació Infantil. Orgullosa de poder ajudar a crear la base dels més petits, regalar-los moments i experiències i mentrestant aprendre i gaudir amb ells. Actualment segueixo formant-me com a mestra, realitzant la segona titulació d'Educació Primària a la universitat Ramon Llull. M'agrada tant tibar el fil dels alumnes com el meu propi.

dilluns, 10 de desembre del 2012

Copiar no és robar

Els Drets d'autor són una forma de protecció que està disponible tant per obres publicades com per aquelles que encara s'han de fer públiques. 

A partir de la pàgina web litusespace em pogut observar els diferents drets que generalment li dóna al propietari del dret d'autor el dret exclusiu per a fer i per a autoritzar a altres a fer el següent:


  • Reproduir l’obra en còpies o fonogrames.
  • Preparar obres derivades basades en l’obra.
  • Distribuir còpies o fonogrames de l’obra al públic venent-les o fent un altre tipus de transferències de propietat com ara llogar, arrendar o prestar aquestes còpies.
  • Presentar l'obra públicament, en el cas d'obres literàries, musicals, dramàtiques i coreografies  i d'altres produccions audiovisuals.
  • Mostrar l’obra públicament, en el cas d’obres literàries, musicals, dramàtiques, coreogràfiques, pantomimes, obres pictòriques, gràfiques i esculturals, incloent-hi imatges individuals de pel·lícules o altres produccions audiovisuals.
  • En el cas de gravacions sonores, interpretar l’obra públicament a través de la transmissió audio-digital.

Per a finalitzar aquesta entrada, adjuntaré un vídeo de dibuixos animats que vam veure a classe de GTIC, en el qual s’explica que copiar està bé, ja que d’aquesta manera tothom tindrà aquell document, projecte, informació... En canvi, robant físicament només ho pot tenir una persona.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada